Interactieve shakshuka recept

Shakshuka – Pittige eieren in tomatensaus

Voor 2–3 personen

👨‍🍳 Stap 1: Fruit de basis

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui en paprika toe en bak 5–7 minuten tot ze zacht zijn. Voeg daarna de knoflook toe en bak nog een minuutje mee.

🍅 Stap 2: Voeg de tomaten en kruiden toe

Doe de tomaten, tomatenpuree, harissa, komijn en paprikapoeder in de pan. Laat het geheel sudderen op middelhoog vuur gedurende 10–15 minuten, tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.

🥚 Stap 3: Maak ruimte voor de eieren

Maak met een lepel vier kuiltjes in de saus. Breek voorzichtig in elk kuiltje een ei.

🔥 Stap 4: Pocheer de eieren

Dek de pan af met een deksel en laat de eieren 6–8 minuten pocheren tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht.

🌿 Stap 5: Serveer warm

Garneer met verse koriander of peterselie en serveer direct met brood om te dippen.

Reacties

Eén reactie op “Interactieve shakshuka recept”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch