Zweedse Gehaktballetjes (Köttbullar) – De Ultieme IKEA Klassieker, Maar Dan ECHT!

Köttbullar

Wil je de echte Zweedse ervaring in je eigen keuken? Maak deze zelfgemaakte Köttbullar (Zweedse gehaktballetjes) met een romige saus. Perfect voor een gezellige maaltijd, en in slechts 4 eenvoudige stappen zet je een authentieke Zweedse klassieker op tafel.

Köttbullar

Ingrediënten voor Köttbullar:

  • 300 g rundergehakt – gebruik bijvoorbeeld het AH Rundergehakt
  • 1 kleine ui (geraspt)
  • 1 ei
  • 1 el paneermeel
  • 50 ml melk
  • Zout, peper, nootmuskaat

Voor de saus:

Bereidingswijze:

  1. Meng de gehaktballetjes – Meng het gehakt met de geraspte ui, ei, paneermeel, melk en kruiden (zout, peper, nootmuskaat). Vorm kleine gehaktballetjes.
  2. Bak de gehaktballetjes – Verhit boter in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
  3. Maak de saus – In dezelfde pan maak je een roux van boter en bloem. Voeg vervolgens de runderbouillon en room toe. Laat de saus indikken.
  4. Voeg de gehaktballetjes toe – Doe de gehaktballetjes terug in de saus en verwarm kort, zodat ze de smaak van de saus absorberen.

Serveer met:

  • Aardappelpuree of gekookte aardappelen
  • Lingonberry jam voor de traditionele Zweedse smaak
  • Een frisse groene salade om het gerecht compleet te maken

Wil je nu meer Europese recepten ontdekken? Volg ons dan op instagram!

Reacties

Eén reactie op “Zweedse Gehaktballetjes (Köttbullar) – De Ultieme IKEA Klassieker, Maar Dan ECHT!”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch