Op zoek naar een smaakvolle, gezonde klassieker uit de Franse keuken? Deze Ratatouille is een kleurrijke groentenstoof die je zó op tafel zet. Vol van smaak, makkelijk te maken en 100% plantaardig – perfect voor doordeweeks of een etentje!
Ingrediënten voor ratatouille:
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 4 tomaten (ontveld en in blokjes)
- Olijfolie
- Tijm, laurier, peper & zout
👉 Tip: Gebruik echte Provençaalse kruiden voor een authentieke smaak.

Serveer met:
- Stokbrood en olijfolie (bijv. AH Olijfolie extra vierge)
- Rijst of couscous
- Een glas droge rosé
Bereidingswijze (in 4 stappen):
- Voorbereiden – Snijd alle groenten in blokjes.
- Fruit de basis – Bak ui en knoflook glazig in olijfolie.
- Voeg groenten toe – Eerst paprika, dan aubergine, als laatste courgette.
- Laat sudderen – Voeg tomaten, tijm en laurier toe. Laat 30 min sudderen met deksel. Breng op smaak met peper en zout.
Geef een reactie