4-Stappen Recept voor Verrassend Lekkere Ratatouille uit de Provence

Ratatouille

Op zoek naar een smaakvolle, gezonde klassieker uit de Franse keuken? Deze Ratatouille is een kleurrijke groentenstoof die je zó op tafel zet. Vol van smaak, makkelijk te maken en 100% plantaardig – perfect voor doordeweeks of een etentje!

Ingrediënten voor ratatouille:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 tomaten (ontveld en in blokjes)
  • Olijfolie
  • Tijm, laurier, peper & zout
    👉 Tip: Gebruik echte Provençaalse kruiden voor een authentieke smaak.
Ratatouille

Serveer met:

Bereidingswijze (in 4 stappen):

  1. Voorbereiden – Snijd alle groenten in blokjes.
  2. Fruit de basis – Bak ui en knoflook glazig in olijfolie.
  3. Voeg groenten toe – Eerst paprika, dan aubergine, als laatste courgette.
  4. Laat sudderen – Voeg tomaten, tijm en laurier toe. Laat 30 min sudderen met deksel. Breng op smaak met peper en zout.

Wil je nu meer recepten ontdekken? Volg ons dan op instagram!

Reacties

Eén reactie op “4-Stappen Recept voor Verrassend Lekkere Ratatouille uit de Provence”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch