Thaise Pad Thai authentiek recept, het ultieme recept om thuis te proberen voor 2 personen

Recept: Hoe maak je authentieke Thaise Pad Thai?

Wil jij zelf thuis een perfect gebalanceerde Pad Thai maken? Volg dan dit eenvoudige recept! Het Thaise kookboek vind je hier!

Ingrediënten (voor 2 personen)

✔️ 150g rijstnoedels

✔️ 2 el tamarindepasta

✔️ 1 el vissaus

✔️ 1 el palmsuiker (of bruine suiker)

✔️ 1 tl chilivlokken (optioneel)

✔️ 200g garnalen of kip

✔️ 1 ei

✔️ 2 teentjes knoflook, fijngehakt

✔️ 1 sjalot, gesnipperd

✔️ 100g taugé

✔️ 2 bosui, in ringetjes

✔️ 30g geroosterde pinda’s, grof gehakt

✔️ 1 limoen, in partjes

✔️ 2 el olie (bij voorkeur pinda-olie)

Bereidingswijze

1️⃣ Week de rijstnoedels in warm water tot ze zacht maar niet te gaar zijn (ongeveer 30 minuten).

2️⃣ Maak de saus door tamarindepasta, vissaus en palmsuiker te mengen in een kom. Proef en pas de smaken aan naar wens.

3️⃣ Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg knoflook en sjalot toe en bak kort.

4️⃣ Voeg de garnalen of kip toe en roerbak tot ze gaar zijn.

5️⃣ Duw alles naar één kant van de pan en breek het ei in de pan. Laat het kort stollen en roer het dan door de rest.

6️⃣ Doe de geweekte noedels erbij, giet de saus erover en meng goed.

7️⃣ Voeg de taugé en bosui toe, roer alles goed door en haal van het vuur.

8️⃣ Serveer met pinda’s en een partje limoen voor die typische Thaise smaak.

Geniet van je zelfgemaakte authentieke Thaise Pad Thai!

Met dit recept zet je in een handomdraai een authentieke Thaise Pad Thai op tafel. Perfect als snelle doordeweekse maaltijd of om indruk te maken op vrienden en familie.

Wil je meer Aziatische recepten ontdekken? Bekijk dan onze receptenpagina!

Bekijk ook hier Aziatische recepten en Aziatische keukentools

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch